045-2001150 info@groenoptiek.nl

Kinderen

Groen Optiek is officieel gecertificeerd opticien voor het aanmeten van Miyosmart glazen. Miyosmart glazen is de nieuwste technologie om bijziendheid bij kinderen te verminderen en/of verbeteren.

Bijziendheid bij kinderen

De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen.

Door het sterk stijgende aantal kinderen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, zijn HOYA en de Polytechnische Universiteit van Hongkong een samenwerking aangegaan. Met hun kennis van zichtcorrectie hebben de onderzoekers de D.I.M.S.- technology ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden afgeremd. Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen, werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd¹ ten opzichte van de groep dragers van standaard enkelvoudige brillenglazen. Het 3-jarige vervolgonderzoek² toonde aan dat de vertraging van myopie progressie aanhield.

Wereldwijd probleem

Bijziendheid is wereldwijd een groeiend probleem.

Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van bijziendheid flink zal stijgen² doordat onze leefwijze verandert. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens lezen en gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd buiten door en ook erfelijke, gedragsgerelateerde en omgevingsfactoren spelen een rol.

 

Meerdere factoren hebben dus invloed op de ontwikkeling van het oog. Dat geldt ook voor de mate waarin de stijging van de sterkte kan worden afgeremd. Er zijn verschillende effectieve behandelingen voor het afremmen van de groei van bijziendheid. De resultaten kunnen verschillen per kind. Voor ieder kind zou er dan ook individueel gekeken moeten worden welke behandeling het beste past.

MiYOSMART

MiYOSMART GLAZEN

MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de toename van de bijziendheid af te remmen. Het is een veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen.

MiYOSMART brillenglazen zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

D.I.M.S.-technologie

Hoe werkt D.I.M.S.-technologie?

Het is een enkelvoudig brillenglas met op de voorzijde bijna 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes. Deze segmentjes zorgen voor een remming van de groei van het oog. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig voor scherp zicht.

Uit inmiddels driejarig wetenschappelijk onderzoek blijkt dat combineren van verschillende sterktes in het glas een effectieve methode is om toenemende bijziendheid af te remmen.

Opticien aan huis

Aandacht voor de gezondheid van je kind.

Volg de 20-20-2 regel
Houd na elke 20 minuten nabijwerk (lezen, computeren, gamen, tablet, smartphone) een pauze van 20 seconden om veraf te kijken. Ga lekker naar buiten, want 2 uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen.

Juiste werkomstandigheden
Besteed aandacht aan verantwoorde werkomstandigheden, zoals de juiste verlichting, houding en de aanbevolen werkafstand (meer dan 30 cm). Dit is heel belangrijk om de ogen gezond te houden tijdens werken op korte afstand.

Regelmatige controle
Laat de ogen van je kind regelmatig controleren. In het geval van MiYOSMART brillenglazen wordt een uitgebreid onderzoek gedaan en volgen periodieke controles om de voortgang te monitoren. Tot een leeftijd van 8 jaar wordt het onderzoek door een orthoptist gedaan, vanaf 8 jaar kan dit onderzoek ook plaatsvinden bij u thuis met de opticien van Groen Optiek.

Groen optiek

045-2001150
info@groenoptiek.nl